ČLÁNKY

Kategórie
 
 
 
 
 

 

Pracovná a bezpečnostná obuv prechádza v súčastnosti mnohými zmenami či už po dizajnovej alebo materiálovej stránke. Novým trendom sa stáva funkčnosť a pekný vzhľad čomu sa museli prispôsobiť aj nové európske normy. Poďme sa pozrieť detailnejšie na to, čo prináša nová norma EN ISO 20345.

 

/clanky/chemicke-rukavice-nova-norma-en-3742016/

Rukavice na ochranu proti chemikáliám nás pri práci chránia pred vážnym a častokrát nezvratným rizikom poškodenia pokožky alebo zdravia. Chemikálie sa cez pokožku dostávajú priamo do tela, kde pomaly ale iste poškodzujú vnútorné orgány. Tento proces nemusí byť viditeľný ihneď, môže sa odzrkadliť až neskôr. Keď začnete pociťovať zdravotné problémy môže byť už neskoro. Preto je správny výber tohto ochranného prostriedku nesmierne dôležitý a odporúčame Vám ho zveriť odborníkom alebo akreditovaným bezpečnostným technikom.

 

 

Ochrana hlavy pri práci je veľmi dôležitá. Každý z nás už od detstva spoznal, aký je nepríjemný náraz do hlavy. Bolesť je veľmi silná a pokiaľ je náraz mohutnejší, tak táto udalosť môže jednoznačne skončiť v nemocnici čo si nikto neželá.

 

 

Ochranné pracovné overaly ľudovo známe aj ako Tyveky alebo Tajveky sú vyrobené z netkanej textílie označovanej ako SMS textília, ktorá im zabezpečuje špeciálne vlastnosti.  Základnými vlastnosťami tohto typu netkanej textílie sú jej bariérové vlastnosti, ktoré sa využívajú na zabránenie prieniku kvapalín, aerosólov, či pre separáciu veľmi jemných pevných prachových častíc.

 

 

Ochrana dýchacích ciest pri práci je veľmi dôležitá a táto téma je často zamestnávateľmi, živnostníkmi a taktiež hobby pracovníkmi veľmi podceňovaná. Pevné, alebo kvapalné častice a plyny vznikajúce pri  búraní, brúsení, či pri práci s nátermi, rozpúšťadlami a chemikáliami sú častokrát veľmi škodlivé a obsahujú nebezpečné látky pre naše dýchacie orgány. Telo má problém tieto absorbované  častice alebo škodliviny vylúčiť a zostávajú v našom organizme s dôsledkami vzniku mnohých chorôb, s dočasnými a aj trvalými následkami.

 

 

Efektívna ochrana dýchcích ciest pred vírusmi typu SARS, MERS, vtáčej chrípky, či koronavírusu SARS-CoV-2 resp. COVID-19.

 

 

V roku 2019 ste určite zaregistrovali na rukaviciach nové značenie v oblasti mechanických vlastností, kde namiesto obvyklých štyroch čísel v starom piktograme označujúcich mechanické vlastnosti rukavíc nájdeme v novom piktograme 6 symbolov. Pribudli písmená a to najmä písmeno X.

 

Iste ste už počuli o leteckých dňoch SIAF na letisku Sliač. Tento rok sa konajú letecké dni SIAF 2019 v dňoch 3-4.8.2019 Je to snáď nahlučnejšie podujatie na Slovensku na ktorom môžete vidieť nádherné historické lietadlá až po najmodernejšie vojenské stíhačky. Podujatie trvá celé dva dni a mnohí z nás si ani neuvedomujú, že hladina hluku na tomto evente presahuje bezpečnú úroveň a je užitočné chrániť pred hlukom seba a aj svojich najbližších, najmä deti.

 

Pri rôznych typoch prác, v ktorých hrozí poškodenie zraku, sú najdôležitejšou ochrannou pomôckou pracovné okuliare. A najdôležitejšou časťou okuliarov sú, samozrejme ich zorníky alebo inak šošovky. Ako si správne vybrať a aké typy poznáme? Na to sa pozrieme v tomto článku.

 


Pracovná obuv nie je pracovná len tak pre nič za nič. Musí spĺňať bezpečnostné normy a klasifikáciu, aby chránila pracovníkov pri rôznych typoch činností. Poďme sa spolu pozrieť na to, s akými značeniami pracovnej obuvi sa môžete stretnúť.

 


PAPR v angličtine znamená powered air purifying respirators, je to teda filtračný systém s núteným obehom vzduchu. Kedy je odporúčané, alebo dokonca nutné použiť takéto príslušenstvo a z čoho pozostáva?

 

Jeseň je v plnom prúde, počasie čoraz chladnejšie, občas dokonca zaprší. Na zimné oblečenie to úplne nie je, no bez poriadnej ochrany si koledujete o PN. Našťastie aj v pracovnom oblečení poznáme niečo ako „prechodné“ modely. Niekoľko kúskov z našej ponuky sme sa vám preto rozhodli odporučiť.

 

štuple do uší

Miera hluku na pracovisku tiež súvisí s BOZP a v prípade kontroly vás nezabezpečené pracovisko môže priviesť do problémov. Našťastie máte k dispozícii niekoľko šikovných riešení, medzi ktoré patria aj jednorazové štuple do uší.

 

letné pracovné oblečenie

Napriek niekoľkým upršaným dňom je leto už teraz extrémne horúce. V práci je potrebné na to reagovať správnym pracovným oblečením a ochrannými prostriedkami proti slnečnému žiareniu.

 

pracovné pršiplášťe

Pracovné pršiplášte vás ochránia pred vlhkým počasím aj v prípade, že vaša bunda nie je do dažďa najvhodnejšia. Aké typy pršiplášťov u nás nájdete, kto ich vyrába a aké materiály sú najvhodnejšie? To zistíte v tomto článku.

 

pevná pracovná obuv

Vybrať sa do terénu s nevhodnou pracovnou obuvou môže skončiť vážnym úrazom. Zvoľte si preto pevnú obuv, na ktorú sa môžete spoľahnúť v každom počasí a za každých podmienok.

 

zimné pracovné oblečenie

Tohtoročná zima síce nie je extrémne tuhá, no občas prekvapí. Dážď sa strieda so snehom a dlhodobá práca v exteriéri dá zabrať aj otužilcom. Ste na tieto podmienky pripravení?

 

mikrovláknové utierky na auto

V zime autá trpia nielen vplyvom počasia, ale aj kvôli posypom ciest. Či už využívate dočasné plechové disky alebo ste verní „elektrónom”, nemali by ste podceňovať prípadnú koróziu a čistiť kontaktné časti vozidla pravidelnejšie. Šetrným spôsobom ako sa zbaviť nánosov môže byť použitie mikrovláknových utierok MIKROFIT®.

 

Ochranné pracovné okuliare by sme pokojne mohli označiť za najdôležitejší osobný ochranný pracovný prostriedok, pretože chráni dôležitý zmyslový orgán - oči.

 
 
 
NAVŠTÍVILI STE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia