Prší, prší... a vám to môže byť jedno, lebo máte kvalitný pršiplášť!

Kategórie
 
 
 
 
 

Prší, prší... a vám to môže byť jedno, lebo máte kvalitný pršiplášť!

pracovné pršiplášťe

Pracovné pršiplášte vás ochránia pred vlhkým počasím aj v prípade, že vaša bunda nie je do dažďa najvhodnejšia. Aké typy pršiplášťov u nás nájdete, kto ich vyrába a aké materiály sú najvhodnejšie? To zistíte v tomto článku.

Hneď na začiatku si musíme povedať: pre prácu vonku nie sú v hodné jednorazové pršiplášte. Ak sa na pracovisku dlho nezdržíte, pokojne jeden z týchto „igeliťákov” použite, inak však riskujete poriadne prechladnutie a jednorazové pršiplášte by ste mali nechať pre turistov, ktorých prekvapila letná spŕška.

Kvalitné produkty od overených výrobcov

V eshope SULKA nájdete pršiplášte a nepremokavé odevy napríklad od výrobcu Červa, preto si môžete byť istí ich kvalitou a spoľahlivosťou.

Nepremokavosť tohto oblečenia je zabezpečená použitými materiálmi: väčšinou sú vyrobené zo 100 % polyesteru so špeciálnym povrchovým nánosom PVC, po ktorom sa voda kĺže, preto zabráni nasiaknutiu.

Pre lepšiu nepremokavosť a najmä zamedzenie preniknutiu vlhkosti do spojov majú kvalitné pršiplášte zatavené švy. Vďaka vnútorným manžetám je pohyb v pršiplášti jednoduchší, hoci stále musíte rátať s tým, že vám do istej miery pršiplášť obmedzí pohyblivosť.

Nepremokavý pršiplášť by mal mať aj ventiláciu, pretože nepremokavosť funguje oboma smermi - dnu aj von. Pre zvýšenie komfortu sa preto pridávajú aj chránené prierezy, napríklad na chrbte alebo v podpazuší, ktoré vám zabezpečia termoreguláciu.

Aký typ pracovného pršiplášťa si vybrať?

To, po akom pracovnom pršiplášti siahnete, záleží najmä na druhu vašej práce a koľko času strávite na daždi. Pracovný plášť s predĺženým strihom môže byť vhodnou voľbou na stredne dlhé pobyty na daždi alebo miernejšom snehu.

Ak pracujete v noci, nemusíte kombinovať nepremokavé plášte s reflexnými vestami - niektorí výrobcovia to už spravili za vás. Reflexný Hi-Vis pršiplášť má rovnaké vlastnosti ako jeho klasické varianty, navyše však vďaka nemu splníte normy v pracovných podmienkach so zníženou viditeľnosťou.

Možno si vaša práca vyžaduje dlhší pobyt na daždi. V tom prípade by sme vám určite odporučili nepremokavý set, nepremokavé nohavice a plášť, ktoré sú zároveň vetru odolné a vďaka dvojitému dielu sa zvýši aj vaša pohyblivosť.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
NAVŠTÍVILI STE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia