Kategórie
 
 
 
 
 

Vyberte si správne letné pracovné oblečenie

letné pracovné oblečenie

Napriek niekoľkým upršaným dňom je leto už teraz extrémne horúce. V práci je potrebné na to reagovať správnym pracovným oblečením a ochrannými prostriedkami proti slnečnému žiareniu.

Letné pracovné odevy z eshopu SULKA vás ochránia pred zranením, slnkom a zároveň poskytnú komfort pri práci v horúcom prostredí priemyselnej haly, ale aj v exteriéri.

 

Pracovné tričká a blúzy

Základom pri práci v lete je tričko, či už z bavlny alebo zmesových materiálov so špeciálnymi vlastnosťami, ako sú reflexné tričká alebo funkčné tričká s chladivým účinkom a odvodom potu. Na ochranu citlivej oblasti krku pred slnečným žiarením je vhodné použiť polo tričko s golierom, v kombinácii s vhodnou ochranou hlavy, napríklad šiltovkou.

 

Letná blúza alebo vesta pomôže zrána v chladnejšom počasí a zabráni prechladnutiu. Vhodná je aj kombinovaná bunda s možnosťou odopnutia rukávov. Tieto pracovné odevy sú zároveň vybavené množstvom vreciek na odloženie potrebných vecí.

 

Letné pracovné nohavice

V závislosti od bezpečnosti a pracovného zaradenia častokrát nie je možné použiť krátke pracovné nohavice, šortky. V eshope SULKA však nájdete skvelú alternatívu, a tou sú letné pracovné nohavice so zníženou gramážou, prípadne so špeciálnym chladivým zložením materiálu.

 

Letná pracovná obuv

Do teplých letných dní sú k dispozícii komfortné sandále ​​​​​​s plnou škálou stupňa ochrany od O1 až po S3 v kombinácii s protiprepichovou stielkou. Materiál zvršku môže byť klasická koža, ale v stavebníctve odporúčame nové mikrovláknové náhrady kože.

 

Sú odolné voči cementu a vápnu s vlhkosťou. Obuv z uvedeného materiálu dosahuje v stavebníctve niekoľko násobne dlhšiu životnosť. Samozrejmosťou pri letnej pracovnej obuvi by mala byť antibakteriálna stielka.

 

Ochrana zraku pred slnečným žiarením

Pri práci v exteriéri je v letnom období nevyhnutné chrániť si aj oči pred silným slnečným žiarením. Dôležitá je nielen ochrana pred UV žiarením, ktorú zabezpečia aj pracovné okuliare, ale podľa typu práce je potrebná aj ochrana pred škodlivým IR žiarením (ktoré môže spôsobiť sivý zákal) a, samozrejme, musíte si zvoliť aj vhodný stupeň priepustnosti žiarenia okuliarov.

Práce pri prekládke tovaru vysokozdvižným vozíkom, kde sú časté prechody zo svetla do tmy, si vyžadujú špeciálne pracovné okuliare so zorníkmi typu ​​​​IN/OUT, na prácu pokrývača na streche je zase dôležité trvalé zníženie priepustnosti nadmerného svetla.

 

Ochrana pokožky

Pri prácach v exteriéri je hlavne v jarnom období pokožka veľmi citlivá na slnečné žiarenie. Odporúčame použiť opaľovací krém podľa individuálnych skúseností každého zamestnanca, na začiatku s vysokým ochranným faktorom podľa počasia a doby pobytu v exteriéri. Pre ošetrenie pokožky po práci odporúčame použiť aj regeneračný krém Indulona.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
NAVŠTÍVILI STE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia